top of page
pexels-harrison-haines-3204051.jpg

Vanhempain ohjaus

Vanhempien ohjaus – Tervetuloa Suur-Helsingin Sensomotoriseen Keskukseen!
 

Eräs kuuluisa lastenkasvatuksen opin kirjailija totesi kerran puheessaan: "Kun kirjoitin näitä tietokirjoja tiesin kymmeniä teorioita ja hoitotapoja ratkoa lasten kasvatuksen ongelmia. Nyt kun minulla on omat lapset, en tiedä yhtäkään."

 

Niin se on, aina asiat ei mene kuin kirjoissa, ja sitä ei pidä hävetä ja tuskailla yksin. Silloin pitää ottaa yhteyttä auttavaan tahoon, neuvolaan tai kunnan lasten ja nuorten auttavaan tahoon. Meillä on myös mahdollisuus ojentaa auttava kätemme, ja meillä on paljon kokemusta myös omien lasten kautta sekä vuosikymmenien kokemus terapiasta tällä alueella. Ja fakta on se, että jokainen lapsi on erilainen, helppo tai vaikea, mutta erilainen. Siitä on siis omaakin kokemusta. Soita tai tule juttelemaan niin katsotaan voimmeko auttaa sinua.

Mitä enemmän  oppimisvaikeudet, keskittymisvaikeudet ja muut ongelmat lisääntyvät, sitä vaikeammaksi usein myös perheen sisäinen vuorovaikutus tulee. Siinä voimavarat loppuvat ja tilanteen kanssa ei enää pärjää. Ja aika usein vain pahentaa tilannetta, eli odottelukaan ei auta.

Vanhempien ohjaus antaa vanhemmille tietoa ja ymmärrystä lapsen oireista, niiden todennäköisistä syistä ja hoitomuodoista, sekä lisää vanhempien ymmärrystä lapsensa käyttäytymisestä. Lapsen terapia on käytännössä koko perheen yhteistyötä tarvitseva kokonaisuus, ja näin vanhempien ohjaus onkin tärkeä osa onnistunutta lapsen terapiaa.
Kiinnostaako sinua vanhempien ohjaus?

bottom of page