Musiikkipsykoterapia

Musiikkipsykoterapia-Suur-Helsingin-Sensomotorinen-Keskus

Musiikkipsykoterapia – Tervetuloa Suur-Helsingin Sensomotoriseen Keskukseen!

Suuri osa puhe- ja äänihäiriöisistä lapsista – dysfaatikoista, dyspraktikoista, änkyttäjistä, autisteista jne. – kokee itsensä kykenemättömäksi normaaleihin sosiaalisiin suhteisiin ja itsensä ilmaisemiseen. Heillä on vaikeuksia saada itsensä oikein ymmärretyksi, kertoa tunteistaan, kokea yhteenkuuluvuuden tunnetta ryhmässä, saada kokea onnistumisen ilo jne. Helposti he pidättäytyvät käyttämästä niitä vähäisiäkin (joskus jopa hyviäkin) kommunikatiivisia kykyjään joita heillä on, kokevat itsensä huonoiksi, turhiksi, vetäytyvät joukosta.

Musiikissa ja kielessä on yhteisiä komponentteja: rytmiikka, korkeusvaihtelut, vuorovaikutus, tuotto ja vastaanotto.  Myös musiikki vaatii vastaanottajalta keskittymistä, kuuntelemista ja analyysiä, tuottajalta toimintaa ja ajatusta viestistä.  Mutta musiikin tuottamisen alkuun pääsemiseen on vähemmän suorituspaineita kuin puheen. Musiikkipsykoterapia on siitä hyvä terapiamuoto, että siinä ei tarvitse osata laulaa tai soittaa – tärkein on asiakas itse, hänen oma valmiutensa, kykynsä ja henkinen tilansa. Jo asiakkaan tuleminen musiikkipsykoterapiaan on alussa riittävä onnistuminen! Musiikin on todettu olevan erittäin hyvä terapiaväline kaikenikäisille – musiikki ei vahingoita ketään. Musiikkipsykoterapia luo asiakkaille positiivisen kuvan itsestään viestin suorittajana ja vastaanottajana. Musiikkipsykoterapiassa he voivat ”kertoa” tunteistaan, voivat kokea yhteenkuuluvuuden tunnetta, saavat kokea onnistumisen iloa ja tulla oikein ymmärretyksi.

Asiakkaan on helppo hyväksyä musiikki ja siihen on helppo yhtyä. Psykoterapeuttisessa musiikkipsykoterapiassa kaikki osallistuminen kuten esim. laulaminen, soittaminen omalla tavalla, liikkuminen, maalaaminen ovat keinoja tuoda omia tunteita esille. Musiikki on sanaton kieli. Musiikin avulla asiakkaaseen saa hyvän kontaktin ja sen avulla terapeutti luo asiakkaalle tilanteita, joissa asiakas itsenäisesti oman tapansa valiten kommunikoi terapeutin ja/tai ryhmän muiden jäsenten kanssa ja kokee onnistumisen riemun. Psykoterapeuttinen musiikkipsykoterapia voidaan toteuttaa yksilöterapiana tai ryhmäterapiana.

Musiikkipsykoterapia mahdollistaa itsetunnon kasvun ja tunne-elämän vaikeuksien käsittelemisen. Esim. lapsilla valmius aloittaa esim. puhe- tai toimintaterapia kasvaa.

Kiinnostaako sinua musiikkipsykoterapia?

Tutustu myös musiikkiterapiaan.

Yhteystiedot

Suur-Helsingin Sensomotorinen Keskus - Thalamus Oy

Käyntiosoite:
Tilkantori 8
00300 Helsinki

Postiosoite:
Hiittistenkuja 9 A
00300 Helsinki

Aukioloajat:
ma-pe klo 7.30-17.00
tai sopimuksen mukaan

Terapeutti

Nina Alopaeus
psykoterapeutti, musiikkiterapeutti,
musiikkipsykoterapian kouluttaja, NDT (INPP),
työnohjaaja

nina.alopaeus@thalamusoy.com
+358 (0)40 510 7155

Some

Sivukartta

Ota yhteyttä

Täytä yhteydenottolomake, niin otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian haluamallasi tavalla. Käsittelemme kaikki yhteydenotot luottamuksellisesti ja lomakkeen täyttäminen ei velvoita palveluidemme tilaamiseen.

Ota yhteyttä