ADHD – Aktiivisuuden ja tarkkaavuuden häiriö

ADHD, Aktiivisuuden ja tarkkaavuuden häiriö (tarkkaavuus- ja yliaktiivisuushäiriö) on lapsilla ja nuorilla, mutta myös aikuisikään jatkuva häiriö, jolle on ominaista kehitystasoon sopimaton jatkuva tarkkaamattomuus, yliaktiivisuus (hyperaktiivisuus) ja impulsiivinen käytös. Ennen kuin tilaa nimitetään varsinaiseksi häiriöksi, oireiden tulee kestää vähintään kuuden kuukauden ajan ja olla suhteellisen riippumattomia olosuhteista ja ajankohtaisesta tilanteesta. (Lähde: Duodecim, Terveyskirjasto)

Kokemuksemme mukaan ADHD:n taustalla havaitaan usein mm.

-Varhaisen lapsuusajan kehityksellisiä ongelmia ja/tai heikko hermointegraatio (esim. ei ryömitty ja/tai kontattu riittävästi vauva-aikana)

-Keskosuus, synnytyskomplikaatiot

-Aistien heikko aktivoituminen

Kuntoutus

Laaja neurofysiologinen harjoitteluohjelma lieventää ongelmia yleensä. Jos taustalla on synnytyskomplikaatioita, happivajetta, joista on seurannut aivovaurioita, kuntoutuksen ennustettavuus on vaikeampaa.

Yhteystiedot

Suur-Helsingin Sensomotorinen Keskus - Thalamus Oy

Käyntiosoite:
Tilkantori 8
00300 Helsinki

Postiosoite:
Hiittistenkuja 9 A
00300 Helsinki

Aukioloajat:
ma-pe klo 7.30-17.00
tai sopimuksen mukaan

Terapeutti

Nina Alopaeus
psykoterapeutti, musiikkiterapeutti,
musiikkipsykoterapian kouluttaja, NDT (INPP),
työnohjaaja

nina.alopaeus@thalamusoy.com
+358 (0)40 510 7155

Some

Sivukartta

Ota yhteyttä

Täytä yhteydenottolomake, niin otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian haluamallasi tavalla. Käsittelemme kaikki yhteydenotot luottamuksellisesti ja lomakkeen täyttäminen ei velvoita palveluidemme tilaamiseen.

Ota yhteyttä